Aino Herranen Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien projektipäälliköksi

Seuraavien Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien projektipäälliköksi on nimitetty Aino Herranen. Laulu- ja soittojuhlat järjestetään Hämeenlinnassa 12.–14.5.2017 osana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

”Laulu- ja soittojuhlien toteuttaminen on todella mittava projekti, mutta otan haasteen innolla vastaan”, Herranen toteaa. ”Tapahtuman valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa, ja yhteistyö paikallisten toimijoiden ja sidosryhmien kanssa on sujunut erinomaisesti. Tavoitteenani on tuoda Laulu- ja soittojuhlat tähän päivään pitkiä perinteitä unohtamatta. On myös tärkeää saada koko monimuotoinen harrastajamusiikkikenttämme innostumaan tapahtumasta ja mukaan Hämeenlinnaan.”

Aino Herranen on työskennellyt vuodesta 2011 alkaen Suomen Mieskuoroliiton toiminnanjohtajana, jossa tehtävässä hän myös jatkaa edelleen projektipäällikön tehtävän ohella. Tulevien Laulu- ja soittojuhlien valmistelussa Herranen on ollut alusta saakka mukana johtoryhmän jäsenenä ja taiteellisen toimikunnan sihteerinä.

Aino Herranen on työskennellyt aikaisemmin myös muun muassa Kansainvälisen Harald Andersén -kamarikuorokilpailun kilpailukoordinaattorina (2008-2012) ja Nuorten Kuoroliiton projektikoordinaattorina (2008-2010). Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri Helsingin yliopistosta musiikkitieteen oppiaineesta.

(kuva Heikki Tuuli)