Pääjuhla Hämeenlinnassa

Pääjuhla

Sunnuntai 14.5.2017 klo 15 Jäähalli, Ritari-areena
Liput 12 euroa + toimituskulut (Verkatehtaan lipunmyynti ja Ticketmaster)
S-etukortilla pääjuhlan lipuista -20 % alennus
Osallistujapassilla vapaa pääsy
 
Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien pääjuhlassa kuullaan lähes 3 000 laulajan jättimäistä suurkuoroa. Lisäksi omalla ohjelmistollaan esiintyvät tapahtumaan osallistuvat mieskuorot, naiskuorot, sekakuorot, lapsi- ja nuorisokuorot sekä viihdekuorot. Juhlassa on mukana myös Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta. 
 
Pääjuhlaan saavutaan näyttävänä juhlakulkueena, joka lähtee Hämeenlinnan torilta klo 13.30. Huomioimme myös samana päivänä juhlittavan äitienpäivän ojentamalla ruusun kaikille pääjuhlaan yleisöksi saapuville äideille. Pääjuhlan vaikuttavimpana teoksena kuullaan Jean Sibeliuksen Finlandia tuhansien laulajien ja soittokunnan esittämänä.
 
Pääjuhlan ohjelmiston valinnassa avainsanoina ovat olleet kotimaa, rakkaus, onni, ilo, itsenäisyys, riippumattomuus, suomalaisuus, sisu, uskollisuus ja periksiantamattomuus. Pääjuhlassa kantaesitetään myös poikkeuksellisella tavalla kuuden säveltäjän, Heikki Elon, Juha Holman, Juhani Komulaisen, Petri Laaksosen, Olli Moilasen ja Soila Sariolan yhteistyönä syntynyt tilausteos.
 
Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien pääjuhla Kuopiossa 2012. Kuva: Ahti Viluksela.