Pääjuhla Hämeenlinnassa

Rajaton

Lauantai 13.5.2017 klo 19 Verkatehdas, Vanaja-sali
Liput 32 euroa + toimituskulut (Verkatehtaan lipunmyynti ja Ticketmaster)
 
Konsertin ohjelmistossa on lauluja Rajattoman marraskuussa 2016 ilmestyneeltä levyltään Salaisuus. Rajattoman viidestoista levy sisältää uutta suomenkielistä musiikkia, jota ovat yhtyeelle tehneet eturivin suomalaiset ja ulkomaiset laulunkirjoittajat. 20-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Rajaton laulaa konsertissa myös valikoiman kappaleita koko uransa varrelta. 
 

Rajaton

Rajaton on nimensä mukainen kokoonpano sekä musiikillisen taustansa että ohjelmistonsa puolesta. Kuusijäseninen a cappella-lauluyhtye on esiintynyt ympäri maailmaa niin konserttisaleissa, jazzfestivaaleilla kuin kirkoissakin ja laulanut kaikkea hengellisestä musiikista jazziin ja poppiin. On vaikea kuvitella yleisöä, jolle Rajaton ei voisi laulaa, tai musiikkityyliä, jota se ei voisi tehdä omakseen.
 
Helsingissä vuonna 1997 perustettuun lauluyhtyeeseen kuuluvat Essi Wuorela (sopraano), Virpi Moskari (sopraano), Soila Sariola (altto), Hannu Lepola (tenori), Ahti Paunu (baritoni) ja Jussi Chydenius (basso). Jäsenten musiikilliset taustat vaihtelevat klassisesta musiikista kansanmusiikkiin, iskelmään ja rockiin. Vaikutteiden laaja kirjo luo pohjan Rajattoman soinnin monimuotoisuudelle. Laaja skaala ei kuitenkaan ole itseisarvo, sillä musiikillinen sisältö on yhtyeelle aina tärkeämpää kuin muoto. Aivan omanlaisensa yhtye Rajaton onkin ennen kaikkea omien laulujensa ansiosta.
 
Rajaton on julkaissut yhteensä viisitoista albumia, joista yhtye on saanut Suomessa yhden tuplaplatina-, kaksi platina- ja kahdeksan kultalevyä; maailmanlaajuisesti Rajattoman yhteenlaskettu levymyynti lähenee jo 400.000 kappaletta. Kaikki albumit ovat, yhtyeen tyylin mukaisesti, keskenään hyvin erilaisia – yhdistävänä tekijänä on se, että materiaali on suurimmalta osin Rajattomalle sävellettyä ja sovitettua ja esitetään a cappella, ilman instrumenttisäestystä. Ainoat poikkeukset tästä ovat Sinfonia Lahden kanssa tehdyt ABBA- ja Queen-teemalevyt.
 
Ääni on rajaton.