Pääjuhla Hämeenlinnassa

Ylioppilaskunnan Laulajat, joht. Pasi Hyökki

Perjantai 12.5.2017 klo 20 Hämeenlinnan kirkko 
Toistaiseksi loppuunmyyty! Liput 20/12 euroa + toimituskulut (Verkatehtaan lipunmyynti ja Ticketmaster)
 

Ylioppilaskunnan Laulajat esittää: Leevit

Kaksi Leeviä – Suomesta – Leavings ja Madetoja. Kaksi eri aikakautta ja täysin eri tyyliä, mutta molemmat syvällä suomalaisuuden ytimessä. Kuoromusiikkimme pioneerin YL:n Suomi100-juhlaohjelmassa peilataan kansakuntamme luonnetta yhdistämällä nämä kaksi artistia ennenkuulumattomalla tavalla. Onnen läikähdyksiä ja epätoivon aaltoja; tällainenkin on Suomi – halusimmepa tai emme.
 

Ylioppilaskunnan Laulajat

Ylioppilaskunnan Laulajat on ollut yli 130 vuoden ajan mieskuorotaiteen suomalainen edelläkävijä. Vuonna 1883 perustettu YL on Suomen tunnetuin mieskuoro ja kansallinen instituutio – vanhimpana suomenkielisenä kuorona myös erottamaton osa Suomen historiaa.
 
YL on aina kantaesittänyt ja levyttänyt ajassaan merkittävien säveltäjien tuotantoa. Ylioppilaskunnan Laulajat tunnetaan erityisesti Jean Sibeliuksen musiikin lähettiläänä, sillä Sibeliuksen tunnetuimmat mieskuoroteokset ovat juuri YL:n tilaamia. Laajan eri aikakausia ja tyylejä kattavan a cappella -ohjelmistonsa lisäksi YL esittää ja taltioi mieskuorolle ja sinfoniaorkesterille sävellettyjä teoksia maailman eturivin kapellimestarien kanssa.
Ylioppilaskunnan Laulajien toiminta on monipuolista ja alati uusiutuvaa. 
 
Arvostettuja palkintoja saaneet levytykset ja väsymätön konsertointi ulkomailla ovat tehneet YL:stä maailmalla tunnetun ja tunnustetun mieskuoron. Samalla YL on vienyt suomalaisen kuorotaiteen osaksi kansainvälisen klassisen musiikin kaanonia. Nykyisin YL rikkoo mielellään totuttua kuoromusiikin muottia genrerajoja rikkovilla solisti- ja muusikkoyhteistöillä. Luonnollisesti YL vaalii myös parhaita perinteitään. Monet YL:n vuoden kierron tapahtumista kotimaassa, kuten 70-luvulta saakka jatkuneet joulukonserttimme, ovat yleisöllemme tärkeitä traditioita.
 

Pasi Hyökki

Pasi Hyökki (1970- ) on musiikin maisteri, kuoronjohtaja ja sopranista. Hyökki on ollut Ylioppilaskunnan Laulajien taiteellinen johtaja vuodesta 2010. YL:n ohella hän toimii Tapiolan kuoron sekä VocalEspoo-festivaalin taiteellisena johtajana sekä perustamansa kamarikuoro EMO Ensemblen päävierailijana.
 
EMO Ensemblen, Lauluyhtye Tallan sekä Cantabile-kuoron kanssa Hyökki on voittanut useita kansainvälisiä kuoro- ja yhtyelaulukilpailuja. Niissä hänet on toistuvasti palkittu parhaana kuoronjohtajana. Hyökki levyttää aktiivisesti kaikkien kuorojensa kanssa toimien itse myös editoivana tuottajana. Levytykset Lauluyhtye Tallan, EMO Ensemblen ja YL:n kanssa on valittu vuoden kuorolevyiksi. Klemetti-palkinto Hyökille myönnettiin vuonna 2014.